Како да активирате мени за Андроид програмере (и како да га поново сакријете)

Мени програмера или програмера, који је подразумевано скривен у Андроид систему, садржи конфигурационе параметре намењене првенствено програмерима апликација, и иако постоји неколико разлога због којих би конвенционални корисник желио да га учини видљивим или активира, постоје и разлози да се он сакрије. .

Између осталог, из менија програмера можете омогућити дебаговање преко УСБ-а (што је понекад потребно приликом повезивања мобилног телефона са ПЦ-јем), онемогућити анимације система како би телефон брже радио или модификовао УСБ везу по дефаулту. Да је овај мени омогућен може бити добар за корисника који има идеју о томе шта његова манипулација подразумева, али не за некога ко не зна како да реши неисправност уређаја која је резултат додира поменутог менија.

Активирајте мени програмера

  1. Отворите поставке система (обично морате померити горњу траку и додирнути ланчаник, или додирнути икону "Поставке" или "Поставке" у ладици апликације).
  2. Додирните опцију "О уређају" или "О телефону".
  3. На следећем екрану додирните седам пута где пише "Број компилације". Завршетком ове процедуре можете видјети промпт "Већ програмер".
  4. На крају се вратите на екран Поставке. Опција "Девелопер", "Девелопер" или "Девелопер оптионс" већ би се требала појавити тамо.

То је уобичајена метода за већину Андроид уређаја, али на неким рачунарима може се незнатно разликовати. На пример, у Ксиаоми МИ 5 уређају, у кораку 3, уместо додиривања "Цомпилатион нумбер" морате да додирнете "МИУИ верзију".

Сакриј мени развојног програмера

Мени за развој има прекидач у горњем десном углу који вам омогућава да га активирате или деактивирате у потпуности (и стога деактивирате промене које су тамо направљене), али ако желите већу безбедност, желите да га поново сакријете из системских подешавања (поништите оно што је претходно учињено) ), постоје две могућности:

Ресетирајте податке о конфигурацији / поставкама:

Важно : Ова процедура ће избрисати сва подешавања која је направио корисник и успоставити подразумевана подешавања уређаја.

  1. Отворите Андроид системске поставке.
  2. Додирните „Апликације“ или „Менаџер апликација“.
  3. У листи апликација које ће се појавити додирните "Поставке" или "Поставке".
  4. Додирните дугме "Цлеар дата" (ако се не појави, додирните опцију "Стораге", а затим тај тастер).

Враћање фабричких поставки уређаја:

Важно : Ова процедура ће избрисати све податке уређаја и подесити подразумеване поставке уређаја.

  1. Отворите Андроид системске поставке.
  2. Додирните "Бацкуп анд ресет" или "Дефине бацкуп аццоунт".
  3. Додирните „Врати фабричка подешавања“.
  4. Додирните "Ресет девице".