Како да употребите Цхроме анонимни режим да бисте оставили трагове?

Када помислимо на главне прегледнике у свету, можемо брзо да схватимо помоћу различитих статистичких података да је Гоогле Цхроме најчешће коришћен широм света, много изнад Мозилла Фирефок, Опера и Сафари, без заборављања најновијег чак и Мицрософт Едге . У сваком случају, морамо нагласити у овом тренутку да има много трикова о Цхромеу који би требали бити познати.

Па, претпоставићемо случај да сматрамо да ће за многе кориснике бити најчешћи, у оним околностима у којима након прегледања различитих сајтова морамо избрисати историју тако да је нико други не види, из било ког разлога. Сада, није битно да користите уређај неке друге особе или заједнички, можемо избјећи ову потешкоћу брисања повијести ако је потребно .

А оно што кажемо могуће је само у неким од најбољих претраживача на тржишту, као што је горе поменути Гоогле Цхроме, пошто има опцију навигације у "Анонимном режиму", тако да нико не зна шта смо видјели . А најбоље од свега је што је доступан на готово свим платформама за које Цхроме има подршку, међу којима морамо споменути Виндовс, Линук или Мац.

Анониман начин за приватно прегледавање

Па, већ смо оставили више или мање јасно шта је то инкогнито режим, а следећа тачка је онда да се директно бави анализом неких елемената који ће је разликовати од традиционалне навигације. Пре свега, морамо нагласити, на пример, да анонимни режим у суштини значи да избришете историју прегледања када завршимо са коришћењем .

Дакле, коришћење анонимног режима у Гоогле Цхроме-у је у основи као навигација у традиционалном режиму, али се историја аутоматски брише када престанемо да га користимо? Делимично да и делом не. Али прво треба да научите да га користите, јер прво морамо да кликнемо на Цхроме мени дугме у горњем десном углу, и на десктопу и на мобилном уређају, и када га једном нађете, изаберите опцију Нови таб / анонимни прозор .

Морамо имати на уму да визуелизација на овај начин може бити различита у зависности од платформе коју користимо, с обзиром на то да ћемо у Виндовсу открити да ће се отворити нови прозор, међутим у Цхромеу за Андроид ће се појавити нови табулатор. Затим, ако желите да користите тастерске пречице да бисте активирали режим Анонимно, оно што треба да урадите је да притиснете комбинацију тастера Цтрл + Схифт + Н у оперативном систему Виндовс или Линук или ⌘ + Схифт + Н ако имате Аппле Мац .

За остало, рад овог анонимног режима је заиста једноставан, јер када завршимо навигацију, све што треба да урадимо је да затворимо картице или предности које су на тај начин коришћене. Када затворимо све, историја се аутоматски брише, тако да не морамо да радимо ништа друго, јер ће навигација бити потпуно приватна за наш рачунар.

Који су подаци похрањени на рачуналу или мобилном?

Многи корисници су нас консултовали о информацијама које остају део система мобилног уређаја или рачунара чак и када су картице или прозори које користимо у режиму Анонимно затворени. Па, морамо нагласити да нема ни трага од онога што смо видјели или преузели, као ни позивања на историју прегледања прегледника или повијест преузимања. Наравно, у фолдеру за преузимање биће фајлови које смо преузели, па ако сте забринути, боље је да се потрудите да га ручно избришете.

С друге стране, и како би вам било лакше, морате знати да неће бити похрањени колачићи који су створени након што смо користили анонимни начин. И да, иако их можемо посматрати током сесије претраживања, када смо затворили прозоре или картице, они ће бити избрисани као историја и сви други подаци .

Наравно, морате размотрити неке важне елементе, као што је, ако сте током сесије у анонимном режиму направили неке измене у поставкама или Гоогле Цхроме ознакама, оне ће бити сачуване за касније, имају више да раде са конфигурацијом која је са самом навигацијом, тако да је боље запамтити ако је потребно да би се избегли проблеми.

И још један детаљ који треба да узмете у обзир је да ако се током анонимног начина пријавите са Гоогле налогом или неком другом услугом која региструје приказе страница, те информације ће бити сачуване у веб историји.